[Forside] [baggrund] [køb min viden] [kontakt] [Cases]

 Blog | Twitter | LinkedIn | Facebook

Praktisk, strategisk, sjovt ...
Jeg har arbejdet med webjournalistik i mere end 10 år på både praktisk og strategisk niveau. Lige fra at redigere forside-nyheder på jp.dk til at lægge strategien for dr.dk’s nyheder på nettet.

 

Public Service hos dr.dk
Hos DR havde jeg ansvaret for nyhedsstrategien på nye medier i DR. Det er en stor organisation, og det er ikke mindst produkter, som alle danskere har en mening om. Det gør det faktisk til en fornøjelse at gå på arbejde.

Kernen i nyhedsdækningen er selvfølgelig at holde fast i DRs høje troværdighed. Men brugerne forventer også hurtig opdatering, skarp prioritering og et bredt udvalg af nyheder, så der altid er noget, der fænger.

Selv om økonomien i DR har været snæver i årevis, lykkedes det at levere en række nye produkter og initiativer:

DR.dk-forsiden blev lagt om fra en side styret af auto-feeds til en side styret af en redaktion. Det gav fokus på hastighed, variation i fortælleteknik, brugerinvolvering og ikke mindst et aktivt samarbejde med så mange afdelinger i DR som muligt.

DR Update blev lanceret med fokus på at give et kort, skarpt nyhedsoverblik. Tekst-tv-nyhederne blev lagt om, så der var plads til flere nyheder og fokus på hurtig opdatering.

Ved folketings- og kommunalvalg lancerede vi i årevis nationens største kandidatdatabase, men fra 2009 kunne vi tillige tilbyde åbne feeds, så dagbladene kunne integrere politiker-profilerne på deres sider. Målet var at positionere DR tydeligt, som leverandør af public service - også til konkurrenter.

Sammen med Wikipedia åbnede vi en Sportswiki, der gjorde det muligt at indbygge et leksikon i fladen, som brugerne selv kunne redigere. Senere lancerede vi “MinSport”, hvor der via et stort kontaktnet til de aktive idrætsfolk, endelig blev plads til dækning af de mange små sportsgrene, der normalt bliver overset.

De nye sociale medier åbner for nogle af de mest spændende muligheder for brugerinvolvering. Under en af de seneste politiske debatrunder gjorde dr.dk det som de første herhjemme det muligt for brugerne at se fjernsyn samtidigt med, at de fulgte de øvrige brugeres Facebook-kommentarer. Det lykkedes også at gøre DRs Breaking News-konto på Twitter til landets mest populære.


DONA - Foreningen af webjournalister
Tilbage i sen-halvfemserne var der ikke ret mange at lære af. Stort set alt var til diskussion, og bøgerne om god netjournalistik var endnu ikke skrevet.

Derfor stiftede jeg sammen med et par kollegaer DONA - Danish Online News Association. De første fem år var jeg formand, og havde fornøjelsen af at samarbejde med nogle af de mest skarpe og initiativ-rige folk i branchen.

Vi hentede Steve Outing og Jakob Nielsen til landet. Foreningens mailingliste blev fyldt med artikler og debat - og inden vi så os om, havde foreningen 1000 medlemmer på mailinglisten.

Det er en glæde at se, at der var hold i den basale ide: At dele viden, så vi alle kunne blive klogere.

Senest stod jeg sammen med Helle Baagø for DONAs debatmøde Copenhagen Clash, hvor vi fik folketingspolitikere, dagbladschefer og webchefer til at diskutere fremtidens mediestøtte.
 

Nyheder, nyheder, jp.dk
Sammen med et entutiastisk hold havde jeg fornøjelsen af både at redigere de daglige nyheder - og at give mit bidrag til at udvikle sitet.

Det var dengang, hvor alle stadig kunne skrive html-kode direkte ind i forsiden på sitet - og hvor alle gjorde det. Da vi begyndte, bar vi stadig fotos rundt på disketter.

Men det var også det tidspunkt, hvor internetredaktionen flyttede ind midt i avisens redaktionssekretariat, og hvor vi havde fokus på at ændre hele hele avisens kultur til en web-first strategi. Der er stadigt mange, der bruger det udtryk - men vi tog fat på opgaven for 12 år siden.


Københavns Amt - både web og blad
Hos Københavns Amt fik jeg ansvaret for i første omgang hjemmesiden - og sidenhen også amtets medarbejderblad “Åkanden”.

Det gav indsigt i offentlig kommunikation og gav et indblik i, hvor store tingene kan være, når der samlet set er 20.000 ansatte og 153 selvstændige institutioner.
 


Politiken Computer
Folk der anskaffede sig en computer tidligt, husker stadig den legendariske “Computersektion” som Politiken udsendte hver torsdag. Her skulle der både både jages nyheder, skrives portrætter - og så skal sproget altid være i orden, når det er Politiken.

Vi fik også en forsmag på internettets betydning, da avisen ikke kunne udkomme pga. strejker. I en god uges tid fik jeg lov til at arbejde fuldtids for webredaktionen, som pludselig var avisens eneste kontakt til omverdenen. Det gav en femdobling i trafikken fra den ene dag til den anden.

 

drdk_forside_325px

Uddannelse

 • Journalist
  Danmarks Journalisthøjskole 1993 - 1997
  Praktik: JydskeVestkysten
  Hovedopgave: Internetsite for Opasia.dk
drupdate_forside_325px

Joberfaring

 • DR
  Nyhedsredaktør i dr.dk chefredaktionen 2004 - 2009
   
 • Københavns Amt
  Web- og bladredaktør 2002 - 2004
   
 • Jyllands-Posten
  Jourhavende på www.jp.dk 1998 - 2002
   
 • Politiken
  IT/Nyhedsjournalist på Politiken Computer 1997 - 1998
jpdk_forside_325px

Efteruddannelse

 • Grundlæggende ledelse
  DR - Internt kursus
   
 • 5 Disciplines of innovation
  Stanford, USA
   
 • Diplomkursus i Netjournalistik
  CFJE/Update
dona_forside_325px

Øvrigt

 • Stifter / tidl. formand 1999 - 2004
  DONA - Danish Online News Association
   
 • Blog på dansk/engelsk
  - Ernst Poulsens blog
  - Poynter Emedia Tidbits (gruppeblog)
   
 • Øvrige websites jeg har arbejdet på
  - Dansk Cyklist Forbund (Stifter af site)
  - European Cyclists Federation (Stifter af site)
  - The Bicycle News Agency (Stifter af site)
  - DR P1 (Historietema)
  - Politiken.dk (Under avisstrejken, m.v.)
  - DONA (Stifer)
  - Epost.dk (Tekstrevision på TDC’s mailadresse-katalog)

 

Adresse: Halvtolv 18, 1. tv. 1436 København K | Mobil: +45 - 53537374 | Mail: ernst@ernstpoulsen.com | Kort: Her bor jeg